lauantai 23. kesäkuuta 2012

astia asiaa..
oon nyt katellu kaikennäköisiä facebook-ryhmiä ja huutoneetiä ja kummastellut muumimukien karmivia hintoja..huih!
meillä muumimukit ja muumilautaset on jokapäiväisessä käytössä ja siis miksi eivät olisikaan,käyttötavaroitahan ne on.
ja ylipäätään se ihmetyttää se aisa että käyttötavaroita ei oteta käyttöön vaan ne kerätään hyllyille,"ne kun on niin arvokkaita"..miksi??
siitähän se asia sitten lähti..
en paheksu tai väheksy,toki kukakin tekee tavaroillaan mitä haluaa.
esittelen nyt kuitenkin meidän astiakaapin,olkoon se tylsää tai ei!
 meiän astiakaappi kokonaisuudessaan,tosin ruskeat teemat on erikaapissa..ja ne teemat on juuri ne joita käytetään vain juhlissa kun ne on niin tylsät yksi väriset..tosin nissäkin tapahtui se "vanhanaikainen" eli tuotanto lopetettiin ja minulla on vajaa astiasto..kaksi kahvikuppia puuttuu ja ehkäpä ruokalautasiakin pitäisi pian olla muutama enemmän kun lapsoset kasvaa ja tarvitsevat isommat lautaset...juuh,tarkkaa se on!!
minun kukkaiset..
okei,kahvikupit eivät ole oikeastaan käytössä kun nykyään ei kukaan juo noin pienistä.. oli ne joskus jossain riennoissa snapsilaseina..käytössä siis jos sopiva käyttö löytyy!!
 näitten tahtominen alkoi kun ekat löysin karttulan mökiltä.
 näitä on kertynyt sitten ihan paljonkin..tampereen fridalta löytyi muutamia,kuopion suurkirpparilta lautasia,siskolta joulupaketissa oli muutamia..
onkohan näitä esim.leipälautasen kokosia olemassa?
kuulin näiden astioiden olevan 70-luvulta eli jotain tietoja on mutta loput??
mikä valmistaja?
 myyrä on meidän kaksosten suosikki ja veikko löysi tämän mukin kuopion peräkontti kirpparilta keväällä.hieno löytö joka eurolla lähti!
 huutonetistä on tämä.ruotsista tuli meille peppi-muki.hieno se on ja näitä olisin tahtonut lisää,arvokkaita ne vaan tuntuvat olevan.11e maksoin minä postituksineen.
 meillä oli näitä grapponioita kun minä olin pieni.hienoja kyllä mutta nyt niin arvokkaita että tässä on minun omistukseni.yksi minulla on ollut ja lautasen ja kulhon sain serkultani lahjaksi.mukit ois ihanat!
meiän "juhla-astiasto"..siis ruskeat teemat jotka saatu häälahjaksi.tykkään niistä vaikka ovatkin aika tylsät.kiva laitella erilaisia servettejä,akikki käy tuon värisen kanssa!!


2 kommenttia:

  1. Ihania kirppislöytöjä :) minullekkin on perintönä tullut Grapponiaa, ihanan syvän sinisiä laseja joihin mielisin kulhoja mutta hinnat niin törkeät etten raaski ostaa :/

    VastaaPoista
  2. juu,on se outoo kun kaikki ihanuus on arvokasta!!

    VastaaPoista